"Handelen in vertrouwen"

info@bekaertconsult.be • T 051 77 28 38

Foto Els Bekaert

Ik wil starten!

Na maanden of jaren wil je iets doen met dat onbestemd gevoel om het zelf te doen. Je zit met een ei. Je wil je eigen koers varen. De zakelijke ideeën blijven borrelen maar je wil ze zelfstandig vorm geven. Je wil er alle energie en tijd voor vrijmaken maar je job en andere verplichtingen houden je aan de grond.

Het is een mentale aandoening die bekend voorkomt bij Bekaert Consult. We noemen dit ook wel “ondernemerskoorts”. Jaarlijks begeleiden wij tientallen ondernemers met deze koorts. We zorgen ervoor dat dit branderig gevoel overgaat in een succesvolle nieuwe onderneming.

Je eigen baas worden en je eigen zaak runnen doe je niet zomaar. Het vraagt een zorgvuldige planning en een goede begeleiding. Er rijzen voortdurend vragen en je wil die papierwinkel zo duidelijk en beperkt mogelijk houden. Enkele startersvragen geven we je alvast mee. Laat je niet afschrikken door deze administratieve hindernissen maar vraag om uitleg.

Neem contact op indien je vragen hebt over starten. Het is je eerste stap in je zelfstandig ondernemerschap. Ben je bang? Dan stellen wij je gerust.

Zijn er voorwaarden om zelfstandig te worden?

Indien je meerderjarig bent en je beschikt over een basiskennis bedrijfsbeheer dan kan je in principe al aan de slag. Enkel voor gereglementeerde beroepen zijn er bijkomende eisen op vlak van beroepsbekwaamheid. Daarnaast zijn er ook milieunormen, vestigingswetten en regels rond voedselveiligheid. Blijf niet zitten met vragen hierover.  Neem contact op. Wij vlooien het wel uit.

Welk sociaal statuut kies ik?

Sociale statuten zijn zoals schoenen. Je hebt ze in alle smaken en maten en voor de meest uiteenlopende activiteiten. Wij helpen je om het statuut te kiezen dat het best bij je past en zorgen ervoor dat je vlekkeloos naar een ander statuut kunt evolueren. Sommigen starten als zelfstandige in bijberoep en anderen starten met een vennootschap. Wij helpen je nadenken waar je naar toe wil en welk pad je hiervoor best kiest. Meer uitleg over de verschillen vind je hieronder. Heb je nog vragen? Wij leggen graag het verschil uit.

Hoe maak ik een financieel plan op?

Koken kost geld. Dat is ook zo voor een starter. Een geschikte locatie, een bestelwagen, voorraad... Elke starter heeft een minimum aan startkapitaal nodig. Dat geld staat niet altijd netjes op de rekening. Je zoekt dus naar een partner die je nieuwe activiteit wil financieren. Vaak is dat een bank.

Om hen te overtuigen van je project wil je sterk plan neerleggen. Omdat ook banken een eigen taal spreken willen we je daarmee helpen. Weet dat er ook andere kanalen zijn om je eigen zaak te financieren. Wij zorgen ervoor dat je kindje een gezonde start krijgt. Kom je kindje tonen. We zijn benieuwd.

Sitemap | Privacy | © copyright 2014